Pages

Followers

Wednesday, October 5, 2011

contact lenses





pilihan I sweetie grey :)

hai wanita wanita cantik :)

rasa macam gedikss2 pulak petang nie.haha.menyammmpah!

okay abaikan.....

now I nak kongsi beberapa tips yang I rasa berguna lah untuk B2B..
  • PAKAI SEBULAN /SEMINGGU AWAL - bukan sebab excited nak kwen tapi untuk bagi mata uols serasi dengan CL yang uols beli tu.lagi lagi kalau uols nie jenis yang rabun tapi tak suka pakai CL/tak pernah pakai CL..kalau tak serasi nanti mata kita akan jadi merah,pedih dah kering.ada setengah orang akan mengalami masalah nie dalam masa sehari jerk.ikut kesesuaian mata masing masing :)
  • PILIH WARNA YANG BERSESUAIAN - pemilihan warna juga penting ya uolss.....jangan ambik colour yang over sangat macam pink,hijau,biru(warna berani)....takut tak sesuai dengan muka bila dah make up nanti...yelah kita nak orang datang tengok pengantin nampak cantik je...betul tak?bukannya tengok pengantin dah macam minah salleh celuppp..hehe..pilih lah colour neutral...macam black,grey,brown,clear..kira warna selamat lah...takde lah tetamu tekejut tengok kita...tapi......tu semua terpulang pada uols...kalau uols dah pernah cuba warna warna berani tadi...and rasa sesuai uols boleh lah teruskan.hah!lagi satu kalau uols rasa tak yakin dengan warna warna yang ada,i mean macam tak dapat nak bayangkan bila ada dekat mata..uols boleh cuba dulu dekat kedai yang uols nak beli tu..
  • PILIH CORAK/STYLE YANG SESUAI - sekarang nie kan dah ada macam macam jenis CL..so bagi uols yang mempunyai mata yang sepet tak payah risau lagi...now dah ada CL yang boleh buat mata uols nampak lebih besar..huhu..so tak ada masalah lagi...kalau mata uols dah cukup besar I rasa tak ada masalah kot nak pilih CL...just corak bahagian tengah tu uols boleh lah cari yang uols berkenan...huhu
okay bai.


1 comment:

diLot said...

mesti sbb ai pkai kolor ijau cantik kan.. sbb tu u pilih green kan.. wowwww.. tq tq.. i rase anggun

LOVING

Daisypath Anniversary tickers

Hari hari indah

Daisypath Wedding tickers

TRAVEL

Daisypath Vacation tickers